Tapahtumat

Retki uusille vihtiläisille 14.4.2018. Tunnetko Vihtiä? Retkellä on mahdollisuus tutustua Vihdin eri kyliin, nähtävyyksiin ja harrastusmahdollisuuksiin opastetulla bussikiertoajelulla. Ilmoittautumiset Sirpa Niemelle 7.4. mennessä p. 040 520 6334, sirpaliisaniemi(AT)gmail.com. Retken järjestäjinä Vihti-Seura, Vihdin kunta, Vihdin seurakunta, Vihdin Opaskerho Hiidenheilat. RETKI ON TÄYNNÄ.

Vihti-Seuran kevätretki 5.5.2018. Suuntaamme eteläiseen Espooseen, jossa vierailemme mm. Kihlmanin suvun vanhassa huvilassa Villa Rulluddissa, Bastvikin kartanossa, näyttelykeskus WeeGeessä, vuonna 1899 perustetussa Halmeen leipomossa, Westendin kaupunginosassa, Lumenen tehtaanmyymälässä ja ajamme metrolla Tapiolasta Matinkylään. Retkibussi lähtee Vihdin kirkonkylän Linjalasta klo 8.45 ja Nummelasta Linjaportilta klo 9.00. Paluu kotiin noin klo 18. Retken hinta 70 € / hlö sisältää matkat, opastukset, sisäänpääsyliput, aamukahvin ja brunssin. Ilmoittautumiset 24.4. mennessä sirpaliisaniemi(AT)gmail.com, p. 040 520 6334.
ESPOON RETKI ON TÄYNNÄ.

Kevättalkoot 19.5.2018 klo 9-12. Talkoillaan yhdessä kauniissa Kirkkoniemessä Pyhän Birgitan kirkon tuntumassa. Haravoimme, karsimme pensaikkoa ja nautimme talkooeväitä. Tule mukaan tunniksi tai vaikka koko ajaksi!

Pertun Posti -lehti ilmestyy kesäkuun puolivälissä.

Vihti-Päivät ja Pertunpidot 24.-26.8.2018.

Vihti-Seuran syysretki 1.9.2018.

Menneitä tapahtumia

18.3.2018 Vihti-Seuran kevätkokous Taidetalo Siirilässä. Heikki Leino kertoi Taidetalo Siirilän historiasta ja nykytoiminnasta. Kisällityöpajan johtaja Annamari Pajunen kertoi kulttuuriperintövuoden teemaan liityen aiheesta käsityön äärellä. Kevätkokousasioina mm. vuoden 2017 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Pertun Posti -lehti ilmestyi ennen joulua. Lehti postitettiin Vihti-Seuran jäsenille kotiin. Lehti myynnissä Vihdin Kirja-Aitta (Niuhalanraitti 28, Vihti kk), INFO Nummelan Kirjakauppa Oy (Vihdintie 3, Nummela) sekä Vihdin museon museokauppa (Kirkkoniementie 1, Vihti kk).

9.-10.12.2017 Naisten messut Luksiassa, Nummelassa. Vihti-Seuran ja Vihdin museon yhteinen esittelypöytä.

19.11.2017 Kaarlo Ranta -seminaari ja Vihti-Seuran syyskokous Vihdin museon tiloissa Niuhalan kansakoulussa Vihdin kirkonkylässä, osoitteessa Kirkkoniementie 4. Suomen Kotiseutuliiton toiminnanjohtaja Riitta Vanhatalo ja Anna Hynninen Suomalaisen Kirjallisuuden Seurasta luennoitsijoina.

16.9.2017 Vihti-retki uusille vihtiläisille. Tutustuimme kunnan luontoon, kyliin, palveluihin ja harrastusmahdollisuuksiin opastetulle bussikierrokselle. Kunnanjohtaja Sami Miettinen kertoi kunnan kuulumisista.

25.–27.8.2017 Vihti-Päiviä vietettiin Vihdin kirkonkylässä. Vihti-Seura piti Viljamakasiinia avoinna yleisölle Wuosisatamarkkinoilla yhteistyössä Vihdin museon kanssa.

27.8. Ohjelmalliset Pertunpidot Suomi 100-teemalla Luksiassa Nummelassa. Pidoissa oli tarjolla juhlavuoden menu sisältäen mm. lämminsavulohisalaattia, taikinoitua lihamureketta, säräjuureksia, porkkanamunkkeja, nykyajan vasikantanssia sekä kahvia/teetä ruispiparien kera. Ruuat toteutettiin Luksian oppilastyönä.

12.8.2017 Syysretki Suomi 100 -teemalla Helsinkiin. Tutustuimme mm. Linnunlaulun huviloihin, Mannerheim-museoon ja Svenska Litteratursällskapet i Finland -yhdistyksen tiloihin Ritarikadulla. Helsinki-oppaamme esitteli matkan varrella myös pääkaupunkimme nähtävyyksiä kuten Kaupungin puutarha, Tokoinranta, Kansallisarkisto ja Säätytalo. Brunssin nautimme ravintola Sunnnissa.

Su 6.8.2017 Kansallispuvun syntymäpäivien kunniaksi Vihdin Kalevalaiset Naiset ry, Vihdin Museo ja Vihti-Seura järjestivät Vihdin puvun esittelytilaisuuden Niuhalan vanhalla kansakoululla, Kirkkoniementie 4.

27.5.2017 Kevätretki Lohjalle, vierailimme muun muassa Arboretum Magnolia puulajipuistossa Karkalissa, Tytyrin kaivoksessa ja Merenkulun turvallisuuskoulutuskeskus Meri-turvassa.

29.4.2017 Talkoot Kirkkoniemessä. Siistimme Pyhän Birgitan kirkon aluetta Vihdin kirkonkylässä.

19.3.2017 Vihti-Seuran kevätkokous Kotkaniemessä, Yaran Kotkaniemen tutkimusaseman tiloissa. Asiantuntijaluento Kunta 2030 ja Vihti, Vihdin kunnanjohtaja Sami Miettinen. Lisäksi kevätkokouksessa käsiteltiin seuran toimintakertomus ja tilinpäätös 2016.

10.-11.12.2016 Naistenmessut, Vihti-Seura oli mukana tapahtumassa Nummelan Luksiassa.

20.11.2016 Vihti-Seuran syyskokous Vanjärven seurojentalolla. Museoamanuenssi Matti Mäki kertoi Vanjärven historiasta ja Vanjärvi-seuran sihteeri kylän nykypäivästä. Vs. museonjohtaja Tiina Kiiskinen esitteli Suomi 100 vuotta -juhlavuoden hanketta.

27.8.2016 Syysretki Eurajoelle. Vierailimme mm. Vuojoen kartanossa ja Irjanteen kirkossa sekä Olkiluodon ydinvoimalan vierailukeskuksessa, laitosalueella ja voimalaitosjäteluolassa.

21.8.2016 Ohjelmalliset Pertunpitokahvit ja 70-vuotisjuhlavastaanotto. Vihdin seurakuntatalossa vietettiin 70-vuotisjuhlallisuuksia ja pitokaffeita. Teemana oli 1940-luku ja Vihti-Seuran juhlavuosi. Mukana musisoimassa ja seuran historiasta kertomassa olivat mm. Jouko Heikola ystävineen, Arto Uotila, Eino Ketola, Jussi Roms, Leila Kuittinen ja Vihdin kamarikuoro.

20.8.2016 Vihti-Seura oli mukana Vihti-Päivillä/Wuosisatamarkkinoilla ja piti yleisölle avoinna Vihdin viljamakasiinia.

21.5.2016 Kevätretki Sammattiin, vierailimme mm. Paikkarin torpassa, Lohilammen museossa, Sammatin kirkossa, Lönnrot-opistolla sekä ruokailimme Koivikon kievarissa.

29.4.2016 Kevättalkoot Kirkkoniemessä, siistimme Pyhän Birgitan kirkon aluetta.

19.3.2016 Vihti-Seuran kevätkokous Ojakkalan Urheilutalossa. Kuulimme Henrik Degermanin mielenkiintoisen luennon Vihti-Seuran eri vuosikymmenten puheenjohtajista ja muista vaikuttajista seuramme 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Luennon jälkeen  kevätkokokouksessa käsiteltiin vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös.

Lisää menneitä tapahtumia